header-smal-rug-recht.jpg

Voeding

… een gezond voedingspatroon is niet zo ingewikkeld …

Afvallen en op gewicht blijven

(Ernstig) overgewicht is een groot risico voor onze gezondheid. Afvallen en op gewicht blijven is daarom een van de meest gestelde doelen in een leefstijlcoachtraject bij Leefstijlcoaching Wage- ningen.

Overgewicht wordt vaak beschouwd als een ‘leefstijlaandoening’. Daarmee wordt gesuggereerd dat overgewicht het resultaat is van bewuste keuzes die je maakt, en dat je door het maken van andere keuzes het probleem relatief simpel kunt verhelpen. Zo makkelijk is het echter niet.

In onze samenleving komt overgewicht zo vaak voor, omdat wij het grootste deel van onze tijd zit- tend doorbrengen. Daarbij worden we vrijwel continu verleid tot het eten van calorierijke voedings- producten.

We verschillen daarnaast enorm van elkaar wat betreft onze erfelijke aanleg voor overgewicht. En ook onze omgeving zorgt ervoor dat de kans op overgewicht van mens tot mens verschilt.

Aan de slag met jouw voedingspatroon

Nu je dit leest, begrijp je dat je waarschijnlijk wel wat hulp kunt gebruiken om alle lastige obstakels op weg naar een gezond voedingspatroon te omzeilen. Die hulp kan ik jou als Leefstijlcoach bie- den. Mijn aanpak is niet gericht op drastische (gedrags)veranderingen op korte termijn. Ik help je keuzes te maken die bij jouw specifieke omstandigheden passen. Hierdoor kun je ze een leven lang volhouden.

Samen bekijken we wat je nu eet en hoe je dat beter of gezonder kunt doen. We brengen kleine veranderingen en verbeteringen aan in de maaltijden die je nu al eet en waar je van geniet. Zo verbeter je stapje voor stapje je voedingspatroon.

Een voedingspatroon op maat

Verder houd ik het graag simpel. Ik zoom niet in op aparte voedingsproducten, maar kijk liever naar jouw voedingspatroon als geheel. Wat een goed voedingspatroon is, is voor iedereen anders. Jouw ideale voedingspatroon hangt onder andere af van welke sport(en) je beoefent, je dagelijkse activiteit (heb je een zittend beroep of een beroep waarbij je veel in beweging bent?), je aanleg, maar ook je persoonlijke voorkeuren.

Ik laat me niet leiden door hypes op het gebied van voeding, maar maak gebruik van meest recen- te wetenschappelijke inzichten.

Aan de slag met een voedingscoach

Wil je meer weten over coaching op voeding bij Leefstijlcoaching Wageningen? Neem dan contact met me op.